NL
Menu

Thomas Pferr viert zijn eerste 100 dagen aan het hoofd van Satellic en kondigt aan dat de kaap van de 740.000 verdeelde OBUs bereikt is

Honderd dagen na het overnemen van de teugels van Satellic, heeft Thomas Pferr aangekondigd dat 2016 op een positieve noot afgesloten kon worden aangezien er nu meer dan 740.000 OBUs verdeeld werden. Deze Satellic OBUs bevinden zich in de vrachtwagens van meer dan 3.5 ton die ons Belgisch wegennet gebruiken. De precisiegraad van het systeem, dat Satellic voor rekening van de 3 regio’s heeft uitgebouwd, geeft op haar beurt nog meer voldoening, aangezien het systeem een GPS precisie kan voorleggen van 99.7% nauwkeurigheid.

Met het einde van het jaar in zicht en na de eerste 100 dagen aan het hoofd van Satellic, blikt Thomas Pferr met voldoening terug op de lancering van het kilometerheffingsysteem in april laatstleden. Zonder de moeilijkheden bij de opstart - die tot enige wrevel konden leiden maar die nu definitief achter ons liggen - uit het oog te verliezen, is hij in vele opzichten tevreden over het voorbije jaar :

  • Satellic heeft op twee jaar tijd het meest innoverende en open tolsysteem ontwikkeld in Europa. Een systeem dat reeds door verschillende andere Europese landen als een schoolvoorbeeld wordt aangehaald voor toekomstige gelijkaardige projecten. 
  • De GPS precisie van het systeem piekt rond de 99,7%, een meer dan uitstekende score op dit gebied, die ten andere de vooropgestelde vereisten van de regio’s overtreft.
  • 740.000 van de 800.000 OBUs die geproduceerd werden om aan de marktvraag te voldoen werden reeds aan verschillende Europese gebruikers uitgeleverd.
  • Het ritme van de herconditionering van de teruggestuurde OBUs laat toe om aan de gestabiliseerde vraag te voldoen.
  • Tijdens de verschillende updates, die automatisch vanop afstand uitgevoerd werden sinds de lancering, heeft Satellic meerdere nieuwe functionaliteiten ingevoerd om nog beter op de noden van de gebruikers in te spelen: trajectvisualisatie met de mogelijkheid om meerdere dagen tegelijkertijd te consulteren en te downloaden, vereenvoudigde koppeling en ontkoppeling, statusberichten op de OBU, vlootfacturatie, etc. Satellic beantwoord hiermee aan de belangrijkste vragen vanwege de gebruikers, gaande van bedrijfsleiders tot chauffeurs of particulieren waarvan het voertuig onderworpen is aan de kilometerheffing.
  • Een nieuwe speler uit de sector van de logistieke dienstverlening heeft besloten om zich aan het lijstje van Satellic business partners toe te voegen. Easytrip wordt hiermee de dertigste business partner en biedt voortaan haar ondersteuning en diensten aan de gebruikers van de Satellic OBU aan.

Aangezien het Satellic systeem een open en flexibel systeem wil zijn, worden nieuwe software updates ingepland in 2017 om telkens de gebruikerservaring te verbeteren. Dit constante streven naar verbeteringen aan het systeem maakt deel uit van de missie van Satellic, een missie die het bedrijf elke dag actief nastreeft.