NL
Menu

Over Satellic

Satellic is de belangrijkste toloperator in België.  

Wij zijn een Belgisch bedrijf gevestigd in Diegem, in juli 2014 door de drie Belgische Gewesten aangeduid om namens hen de tol te heffen op vrachtwagens van meer dan 3,5 ton en N1 BC voertuigen. In minder dan 2 jaar tijd hebben wij het volledige kilometerheffingssysteem ontworpen, gebouwd, gefinancierd, en in bedrijf genomen. Nu staan we in voor het bedienen en onderhouden van het systeem. 

Satellic NV werd geselecteerd via een openbare aanbestedingsprocedure van de regionale Belgische autoriteiten. Satellic NV werd gekozen vanwege zijn unieke expertise. Als Belgische joint venture tussen T-Systems en Strabag hebben we een uitgebreide ervaring in alle aspecten van de opzet van een intelligent kilometerheffingssysteem. De realisatie van het Belgische systeem maakt ons de onbetwiste technologische leider op dit gebied. Wij werken onder de supervisie van Viapass. 

In de On Board Unit, maakt Satellic gebruik van satelliet positioneringstechnologie (GNSS) samen met mobiele (GSM) en specifieke korte afstandscommunicatie (DSRC). Het kilometerheffingssysteem van Satellic werd op 1 oktober 2015 opgestart, en de distributie van de On Board Units begon eveneens op deze datum. 

De commerciële activiteiten zijn op 1 april 2016 zijn van start gegaan. Vandaag heeft Satellic meer dan 600.000 actieve OBU's, geïnstalleerd in vrachtwagens uit meer dan 100 verschillende landen. Tussen 130.000 en 140.000 tolplichtige vrachtwagens maken dagelijks gebruik van het Belgische wegennet. 

Maak kennis met ons managementteam!

Met trots stellen wij ons managementteam voor, de drijvende kracht achter het dagelijkse bestuur van onze onderneming. De kern van ons succes is hun vastberaden engagement voor kwaliteit en klantgerichtheid.

Deze drie spilfiguren vormen als CEO, CTO en CFO de basis van ons managementteam. Samen bieden ze een veelzijdigheid aan kennis, expertise en  strategische visie. De CEO geeft een duidelijke richting aan onze bedrijfsactiviteiten; de CTO ziet nauwlettend toe op de ontwikkeling van technologisch geavanceerde oplossingen en de CFO staat garant voor de financiële stabiliteit en gezondheid van onze onderneming.

Met ons managementteam aan het roer hebben wij het volste vertrouwen in ons kunnen om uitmuntende producten en diensten te leveren aan onze zeer gewaardeerde klanten. Samen leiden zij een expertisecentrum, uniek in Europa, waar end-to-end tolheffing en handhaving  samenvloeien. Als onderneming zijn wij gedreven om de strengste kwaliteitsnormen te garanderen en een uitmuntende klanttevredenheid te verzekeren en verheugen wij ons om u van dienst te zijn.

Management Team

Kurt Cornelis

Chief Executive Officer

Kurt was Head of Enforcement vóór de operationele opstart in april 2016. Kurt bracht ruime ervaring binnen de domeinen van klantenrelaties, -diensten en -ondersteuning mee naar Satellic.

Oliver Sachs

Chief Technology Officer

Oliver had de leiding over de projectfase en wist in minder dan twee jaar een 100% EETS-conform tolheffingssysteem op te bouwen. Na diverse andere uitdagingen keerde hij in 2021 terug naar Satellic als CTO.

Filip Van Nieuwenhuysen

Chief Financial Officer

Filip was vóór de operationele opstart van Satellic Head of Accounting & Controlling. Daarvoor had Filip in diverse sectoren ruime ervaring opgedaan op het gebied van financiële administratie en boekhouding.

Onze verklaring rond milieubescherming

Satellic hanteert een milieumanagementsysteem conform de internationale standaard ISO 14001. Het systeem zorgt ervoor dat de installatie en uitbating van het tolheffingssysteem zo wenig mogelijk impact op het milieu hebben.  

In alle bedrijfsprocessen die het milieu kunnen beïnvloeden, heeft Satellic een eenduidige praktijkcode voor duurzaamheid ingebouwd, zoals bijvoorbeeld bij de aankoop van producten en diensten. De belangrijkste milieudoelstellingen zijn:  

  • Het milieubewust denken en handelen bij Satellic promoten.  

  • Het gebruik van grondstoffen terugdringen.  

  • Afval beperken.