Over Satellic

Met meer dan 600.000 internationale klanten is Satellic de belangrijkste toloperator in België.  

Wij zijn een Belgisch bedrijf met ruim 100 medewerkers gevestigd in Diegem, in juli 2014 door de drie Belgische Gewesten aangeduid om namens hen de tol te heffen op vrachtwagens van meer dan 3,5 ton en N1 BC voertuigen. In minder dan 2 jaar tijd hebben wij het volledige kilometerheffingssysteem ontworpen, gebouwd, gefinancierd, en in bedrijf genomen. Nu staan we in voor het bedienen en onderhouden van het systeem. 

Satellic NV werd geselecteerd via een openbare aanbestedingsprocedure van de regionale Belgische autoriteiten. Satellic NV werd gekozen vanwege zijn unieke expertise. Als Belgische joint venture tussen T-Systems en Strabag hebben we een uitgebreide ervaring in alle aspecten van de opzet van een intelligent kilometerheffingssysteem. De realisatie van het Belgische systeem maakt ons de onbetwiste technologische leider op dit gebied. Wij werken onder de supervisie van Viapass. 

In de On Board Unit, maakt Satellic gebruik van satelliet positioneringstechnologie (GNSS) samen met mobiele (GSM) en specifieke korte afstandscommunicatie (DSRC). Het kilometerheffingssysteem van Satellic werd op 1 oktober 2015 opgestart, en de distributie van de On Board Units begon eveneens op deze datum. 

De commerciële activiteiten zijn op 1 april 2016 zijn van start gegaan. Vandaag heeft Satellic meer dan 600.000 actieve OBU's, geïnstalleerd in vrachtwagens uit meer dan 100 verschillende landen. Tussen 130.000 en 140.000 tolplichtige vrachtwagens maken dagelijks gebruik van het Belgische wegennet. 

Ontdek de kerncijfers van Satellic en blijf op de hoogte met onze nieuws- en persberichten. 

Elisabeth Verbrugge, CEO Satellic

Ons managementcomité

Elisabeth Verbrugge CEO

Elisabeth Verbrugge werd aangesteld als Chief Executive Officer van Satellic NV in juli 2018.  

Ze begon haar loopbaan in de Brusselse vestiging van een wereldwijd advocatenkantoor, waar ze klanten uit de publieke en de private sector adviseerde over complexe technologie en outsourcing overeenkomsten en privacy- en gegevensbeschermingskwesties. Ze kwam in 2016 bij Satellic werken als Head of Procurement, Supplier & Contract Management, verantwoordelijk voor het beheer van alle externe leveranciersrelaties en het business partner-programma van Satellic. 

Saverio Donati, CFO Satellic

Saverio Donati CFO

Saverio Donati werd aangesteld als Chief Financial Officer van Satellic NV in maart 2017.  

Na het behalen van een Master diploma in managementswetenschappen aan de universiteit van Ferrara en een tweede Master in Strategie en Ondernemerschap aan de SDA Bocconi, heeft hij verschillende management en strategische functies bekleed in verscheidene sectoren zoals financiën, energie en luxe mode. Hij vervoegde Strabag in 2012 en is momenteel lid van het Strabag Europese Infrastructuur Ontwikkelingsteam, dat zich focust op de organisatie en uitvoering van investeringen in Publiek-Private Samenwerkingen en concessies, in hoofdzaak betreffende de project financiering programma’s.  
 
Zijn sterke ervaring in het onderhandelen van verscheidene deals in transport infrastructuur en energie doorheen Europa en de rest van de wereld, maakte van hem een perfecte kandidaat voor de positie van CFO bij Satellic.  

Picture about satellic CTO

Bart De Sitter CTO

Bart De Sitter werd aangesteld als Chief Technology Officer van Satellic NV op 1 januari 2018.  

Hij startte zijn professionele loopbaan in 1997 als Customer Engineer bij IBM, waar hij 15 jaar actief was. Hij vertrok er als Architect in de afdeling Telco en Utilities Sector. In 2012 trad hij in dienst bij T-Systems als Presales Consultant en Solution Designer en was verantwoordelijk voor het T-Systems project Big Data Solutions in België.  

In 2014 werd Bart De Sitter aangesteld als Head of Customer Services bij Satellic met de missie om de klantendienst te leiden en te zorgen dat aan alle contractuele verplichtingen binnen de afdeling voldaan wordt. Als belangrijkste opdrachten moest Bart het callcenter, de logistieke leverancier en de leverancier van de servicepunten beheren. Parallel aan zijn functie van Head of Customer Services was hij ook de accountmanager voor Viapass.  

Onze verklaring rond milieubescherming

Satellic hanteert een milieumanagementsysteem conform de internationale standaard ISO 14001. Het systeem zorgt ervoor dat de installatie en uitbating van het tolheffingssysteem zo wenig mogelijk impact op het milieu hebben.  

In alle bedrijfsprocessen die het milieu kunnen beïnvloeden, heeft Satellic een eenduidige praktijkcode voor duurzaamheid ingebouwd, zoals bijvoorbeeld bij de aankoop van producten en diensten. De belangrijkste milieudoelstellingen zijn:  

  • Het milieubewust denken en handelen bij Satellic promoten.  

  • Het gebruik van grondstoffen terugdringen.  

  • Afval beperken.