NL
Menu

Wat kan ik doen als mijn OBU tol berekent op een private weg of op een parking?

Om het juiste tolbedrag te berekenen, maakt de OBU gebruik van een interne kaart die alle wegen van België bevat. Een algoritme linkt de GPS posities van het voertuig aan de wegen van deze kaart om precies te bepalen langsheen welke route het voertuig rijdt.

  • Indien het voertuig over een private weg rijdt die in de kaart gekend is, toont de OBU “TOLVRIJ” en er wordt geen tol aangerekend.
  • Indien het voertuig over een private weg rijdt die niet in de kaart gekend is, bestaat er een kans dat de OBU onterecht tol zal aanrekenen, maar dat gebeurt alleen indien deze private weg parallel en dichtbij een andere weg is die een tolweg is (< 20 Meter). In de meeste gevallen is de tol alleen enkele meters lang onterecht aangerekend (bijvoorbeeld als het voertuig aan de rand van een parking is).

De eenvoudigste manier om dit technische probleem op te lossen, is voor Satellic om de OBU-kaart bij te werken door deze private weg toe te voegen. Daarom raden wij u aan om contact op te nemen met de Klantendienst en hen een gedetailleerde beschrijving van deze locatie (adres, kaart of GPS-coördinaten) te geven. Satellic zal deze informatie controleren en de locatie zo snel mogelijk aan de kaart toevoegen.

Was this information helpful?
Yes
No
Thank you for your feedback!
Anything else we can do to improve our website? Let us know in the contact form