NL
Menu

Thomas Pferr benoemd tot voorzitter van de Raad van bestuur van Satellic | Elisabeth Verbrugge neemt zijn functie als CEO over

Elisabeth Verbrugge, CEO Satellic

Satellic NV maakt met genoegen de benoeming van Thomas Pferr tot voorzitter van de Raad van bestuur en van Elisabeth Verbrugge tot CEO bekend. Beide benoemingen gaan in per 1 juli 2018

Elisabeth Verbrugge, die momenteel de functie van Head of Procurement, Supplier & Contract Management vervult, is sinds 2016 een vooraanstaand lid van het managementteam van Satellic. Ze neemt de functie van CEO over van Thomas Pferr, die vanaf het begin leiding heeft gegeven aan het tolproject in België, eerst als CTO en later als CEO. Onder leiding van Thomas is Satellic geëvolueerd van een project naar een volwassen onderneming die een zeer geavanceerd tolsysteem levert, dat algemeen wordt beschouwd als het model voor het geïntegreerde Europese tolproject. Zijn bijzondere commitment aan Satellic blijft bestaan aangezien hij met ingang van 1 juli 2018 het voorzitterschap van de Raad van bestuur aanvaardt.

Bij de aankondiging van de benoeming van Elisabeth Verbrugge sprak Thomas Pferr als volgt: “Elisabeth is een uitzonderlijk leider. Haar buitengewone staat van dienst bij de transformatie van onze processen voor inkoop en contractmanagement heeft haar een breed perspectief op ons programma voor Business Partners opgeleverd, hetgeen zonder twijfel een groot voordeel zal zijn in een markt met steeds intensievere concurrentie. Elisabeth is niet alleen een briljante collega, maar ook een geweldige vriend. Het is mij persoonlijk een groot genoegen om de teugels in handen te geven van zo'n uitzonderlijk leider.”

Naar aanleiding van haar benoeming zei Elisabeth het volgende: “De afgelopen jaren is Satellic uitgegroeid tot een gerenommeerde speler in deze marktsector en hebben we een team van getalenteerde professionals opgebouwd met een uitstekende bedrijfscultuur. Het was mij een voorrecht en een groot genoegen om tijdens dit traject met Thomas te mogen werken. Ik verheug me erop de leiding over te nemen en Satellic verder te begeleiden op weg naar de toekomst. We hebben te maken met een snel veranderende markt en we moeten ons blijven focussen op de continue verbetering van de klantervaring. Ik kijk ernaar uit om onze successen verder uit te bouwen, samen met mijn collega's bij Satellic.”


Thomas Pferr begon zijn loopbaan in 1988 als systeemspecialist bij het datacenter van Daimler. Van 1990 tot 2000 was hij verantwoordelijk voor de Project Management & Consulting divisie bij debis Systemhaus Frankfurt. Daar leidde hij verschillende belangrijke outsourcingprojecten. In oktober 2002 werd hij Executive Vice President van T-Systems International GmbH en was hij verantwoordelijk voor de bedrijfseenheid Tolheffing. Thomas Pferr heeft een stevige reputatie als technicus en ingenieur, evenals een brede ervaring met het Duitse tolsysteem voor vrachtwagens. Sinds 2006 is hij als hoofd van de afdeling “Satellic Telematic Services” bevoegd voor de nationale en internationale tolheffingsactiviteit van T-Systems. Deze afdeling levert haar diensten aan publieke klanten zoals de EU en de defensie-, onderwijs- en onderzoekssector. Hij is ook lid van het Overheidssector & Gezondheidszorg Comité van T-Systems International.

Elisabeth Verbrugge begon haar loopbaan in de Brusselse vestiging van een wereldwijd advocatenkantoor, waar ze klanten uit de publieke en de private sector adviseerde over complexe technologie en outsourcing overeenkomsten en privacy- en gegevensbeschermingskwesties. Ze kwam in 2016 bij Satellic werken als Head of Procurement, Supplier & Contract Management, verantwoordelijk voor het beheer van alle externe leveranciersrelaties en het business partner-programma van Satellic.