NL
Menu

Satellic stelt alles in het werk om alle eigenaars van vrachtwagens tijdig hun On Board Unit te bezorgen

Terwijl de voorbije weken al meer dan 300.000 voertuigen in het systeem geregistreerd werden, voert Satellic zijn acties verder op om alle ondernemingen de kans te geven zich tijdig aan te passen aan de kilometerheffing die op 1 april van kracht gaat. De recentste actie loopt nog altijd: op strategische plaatsen dicht bij de grenzen staan promotieteams paraat om informatie aan de chauffeurs te verstrekken, maar ook om hen te helpen bij de registratie van hun onderneming en hun voertuigen.

De On Board Units van Satellic zijn momenteel als enige gecertificeerd voor het Belgische kilometerheffingsysteem. Gezien het belang van zijn opdracht stelt Satellic alles in het werk om aan zijn publieke plicht te voldoen in de vraag van het publiek te voorzien. Intussen werden al meer dan 300.000 voertuigen geregistreerd en OBU’s besteld. Hoewel de bestellingen van On Board Units in de lijn van de verwachtingen liggen en gestaag in aantal toenemen, moeten we vaststellen dat bepaalde ondernemingen nog altijd niet tot actie zijn overgegaan.

De tijd dringt nochtans. Vanaf 1 april moeten alle vrachtwagens van meer dan 3,5 ton met een correct functionerende On Board Unit uitgerust zijn. Op de niet-naleving van deze verplichting staat een boete.

Begeleiding van de gebruikers in de laatste rechte lijn

Wie zijn On Board Unit vandaag nog bestelt, weet zeker dat hij vóór 1 april in orde zal zijn voor de kilometerheffing. Satellic nodigt alle ondernemingen dan ook uit om zo snel mogelijk te bestellen. Door hun OBU's nu te bestellen, kunnen de ondernemingen hun vrachtwagens uitrusten, aan het gebruik van de OBU wennen, zich intern organiseren en files en boetes vermijden.

Om de gebruikers te begeleiden, stuurt Satellic promotieteams – met mobilhomes in de kleuren van Satellic en Viapass – naar rustplaatsen en tankstations. Deze promotieteams lichten de vrachtwagenchauffeurs in over hun verplichtingen en helpen hen bij het registreren en het aanvragen van een OBU. Ze zijn ook uitgerust om de On Board Units rechtstreeks aan de gebruikers  te bezorgen na registratie. Een kostbare hulp voor wie nog geen OBU's besteld heeft.

Doe nu het nodige om files en problemen te vermijden!

De simpelste manier om een OBU te bestellen, is via het Road User Portaal. Hier kan elke onderneming gebruikmaken van een gepersonaliseerde en beveiligde privéruimte binnen de website van Satellic www.satellic.be.

Opmerking: Afhankelijk van de bestemming, duurt het 2 tot 5 dagen voordat de bestelde OBU's geleverd worden. Ook het door de gebruiker gekozen betaalmiddel kan dit proces vertragen. Denk eraan dat het paasweekend net voor de officiële lanceringsdatum valt. Wij raden alle eigenaars van de betrokken voertuigen dan ook aan om zo snel mogelijk op www.satellic.be te bestellen. Voor meer informatie, gelieve de website te bezoeken.

Een andere gemakkelijke manier om een bedrijf te registreren en een OBU te verkrijgen, is door een beroep te doen op de diensten van een van de business partners van Satellic. Deze organisaties en federaties helpen hun klanten of leden met de registratie van hun bedrijf en het bestellen en beheren van de Satellic OBU's. De lijst met de business partners wordt regelmatig geüpdatet en is te raadplegen op www.satellic.be. Op de dag van vandaag zijn de partners van Satellic:Aral/BP, DKV, ENI/AGIP, euroShell, OMV, Statoil, SVG, UTA, Total, Ressa, Plose, LogPay, E100, Global Star, Eurotoll, Vialtis, Eurowag, Eurotrafic, Gabriëls, Octa+, TLV, Brandstoffen Maes, Febetra, PowerOil, DATS 24, AS24 en ZMPD.

Alle informatie over het gebruik van de Road User Portal, business partners en OBU’s is beschikbaar op de website van Satellic NV: www.satellic.be