NL
Menu

Kilometerheffing in België: Service punten zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar om vóór 1 april een OBU af te halen

Vanaf 1 april 2016 moeten alle vrachtwagens met een maximale toegelaten massa van meer dan 3,5 ton uitgerust zijn met een gebruiksklare On Board Unit (OBU) om aan de kilometerheffing in België te kunnen voldoen. Satellic, de enige operator die bevoegd is om in naam van Viapass de kilometerheffing te innen voor de gewesten, raadt iedereen die nog een OBU nodig heeft tegen 1 april en die deze nog niet zou besteld hebben ten stelligste aan om naar een service punt te gaan. Voor zij die reeds in het bezit zijn van een van de 400.000 tot vandaag bestelde OBU’s, beveelt Satellic aan om deze te installeren, in te schakelen en zoveel mogelijk te gebruiken, zowel in België als in het buitenland.

Satellic raadt de bedrijven/chauffeurs die reeds over een van de 400.000 tot nu toe bestelde OBU’s beschikken aan om deze zo snel mogelijk te installeren in hun voertuig en tijdens het rijden in te schakelen, zowel in België als in het buitenland. Om te kunnen functioneren is een prepaid saldo van minimaal 50 euro vereist of moet de OBU verbonden zijn met een postpaid betaalsysteem. Rijden met de OBU is gratis tot 1 april en is de beste manier om tijdig in orde te zijn met het systeem.

Voor bedrijven/chauffeurs die nog niet over een OBU beschikken en die er een moeten hebben vóór
1 april, raadt Satellic aan om zo snel mogelijk naar een van de service punten te gaan in België of nabij de grenzen in de buurlanden. Het is immers niet meer mogelijk om een levering vóór 1 april te garanderen voor bestellingen via www.satellic.be. Online bestellen blijft uiteraard de eenvoudigste manier om een OBU te verkrijgen voor zij die kunnen wachten tot na 1 april om zich op het Belgische wegennet te begeven.

Naast de meer dan 100 vaste service punten zullen er vanaf dinsdag 29 maart 2016 ook 20 mobiele service punten operationeel zijn. Deze mobiele service punten worden ingezet op strategische plaatsen en zullen bemand zijn door teams die opgeleid zijn om de chauffeurs bij te staan in het registratieproces en het afhalen van een OBU.

Alle service punten, zowel de vaste als de mobiele, zijn aangeduid op de kaart die u hier vindt.

Satellic raadt aan om de OBU’s vanaf nu af te halen aan de service punten en niet te wachten tot 1 april, omdat op die datum drukte te verwachten valt aan de grenzen wegens de laatkomers.

NU AFHALEN BETEKENT FILES EN BOETES VERMIJDEN!