NL
Menu

Recycleren om vooruit te gaan

Bij Satellic streven we ernaar een verantwoordelijk lid van onze gemeenschap te zijn. Daarom hebben we vanaf dag één een recyclagemechanisme voor onze OBU's ingevoerd.

Samen met het bedrijf WAAK, een Belgische voorvechter van de duurzame en bewuste circulaire economie, en met de hulp van onze gebruikers die hun OBU's terugsturen wanneer ze defect of niet meer bruikbaar zijn, recycleren we elk jaar enkele tienduizenden OBU's.

Om ons daarbij te helpen en het afval zoveel mogelijk te beperken, raden wij alle gebruikers aan batterijen en zuignappen bij te sluiten wanneer ze hun OBU's inleveren.

Wij zijn ons er echter van bewust dat dit niet altijd gemakkelijk is en dat men niet altijd alles bij de hand heeft. Om te voorkomen dat dit gebruikers stress bezorgt, zal Satellic de waarborg voor teruggestuurde OBU's nu volledig terugbetalen, zelfs als de batterij of zuignappen niet bij de zending zijn inbegrepen (de algemene voorwaarden blijven dezelfde voor andere soorten schade).

Om het milieu te beschermen, raden we gebruikers echter aan deze items te recycleren in overeenstemming met de recyclagerichtlijnen van de EU. Wij danken hen bij voorbaat.