NL
Menu

Nieuwe release, verbeterde gebruikerservaring

Afgelopen weekend, op 4 september, is een nieuwe software-update van het Satellic tolsysteem geïnstalleerd. Deze update biedt u opnieuw een aantal nieuwe interessante functionaliteiten en verbeteringen. Gebaseerd op de vraag van onze zakelijke partners, federaties en weggebruikers, zijn de volgende functionaliteiten vanaf nu beschikbaar:

Uitgebreide trajectvisualisatie

Zoals u weet biedt Satellic u gratis de trajectvisualisatie aan sinds juli 2016. Om privacy redenen, moet u deze functie handmatig inschakelen (per voertuig) op het Road User Portal, om deze functie te kunnen gebruiken.

De trajectvisualisatie biedt een dieper inzicht in de reis van een truck. U kunt zien waar een bepaalde vrachtwagen reed op een bepaalde dag. De reis wordt op een interactieve kaart weergegeven.

Bovendien kunnen de ruwe positiegegevens (KML-bestand) worden bekeken, gedownload en verwijderd. Dankzij het KML-bestand, kunt u de gegevens in uw eigen geolocatie-tool importeren.

Bij activering van deze functie wordt de positie van het voertuig in België om de 30 seconden door de OBU geregistreerd en in bulk elke 5 minuten door de OBU verzonden naar het systeem.

NIEUW: De reis informatie over meerdere dagen kan nu worden gevisualiseerd en de ruwe data kan nu ook voor meerdere dagen in plaats van alleen maar één dag worden gedownload. Dit geeft u nog meer flexibiliteit in de opvolging van de verplaatsingen van uw wagenpark over een langere periode.

Verwijdering van verkeerde of verouderde kentekennummers

Vanaf nu is het mogelijk om de verouderde of verkeerde kentekennummers, die nog steeds in het voertuigoverzicht van de RUP zijn aangegeven, eenvoudig te verwijderen.

Om een verouderd of foutief kentekennummer van een voertuig te verwijderen, dient u naar de pagina met de voertuigdetails te navigeren en dan op de knop "Verwijdering voertuig" te klikken.

Let op dat wanneer u een voertuig "verwijdert", u de gegevens voor dat voertuig in het RUP niet meer zal zien en u ook geen toegang meer zal hebben tot de gegevens van dit voertuig in de toekomst. 

“OBU koppelen” knop op de voertuig detailpagina

U kunt nu rechtstreeks een OBU aan een voertuig koppelen vanaf de "voertuig detailpagina". Het is niet meer nodig om naar de "OBU detailpagina" te navigeren om dit te doen. Dit bespaart u tijd tijdens het koppelen van OBU's.

Automatische melding in het geval van een ontbrekend bankrekeningnummer

Om een terugbetaling uit te voeren, bijvoorbeeld wanneer een OBU aan Satellic wordt teruggegeven, is het verplicht om een geldige IBAN bankrekeningnummer te hebben verstrekt op het RUP of aan het Service Punt.

NIEUW: Als een geldig IBAN bankrekeningnummer ontbreekt in het RUP, zal het systeem u automatisch herinneren om een IBAN rekeningnummer in het RUP in te vullen.

BELANGRIJK! Houd er rekening mee dat de terugbetaling van zowel de waarborg en het prepaid saldo worden geblokkeerd totdat geldige bankgegevens (IBAN en BIC) worden vermeld op de RUP of aan een Service Punt. 

Melding op het OBU-display wanneer een voertuig is geregistreerd met een emissieklasse die te laag is of met een gewichtsklasse die te hoog is

Wanneer een voertuig geregistreerd werd met een emissieklasse die te laag is en/of met een gewichtsklasse die te hoog is, ontvangen de gebruikers voortaan een bericht direct op het display van de OBU. Ze worden ook per e-maill op de hoogte gebracht hiervan. Wij adviseren hen om hun voertuiggegevens zo spoedig mogelijk aan te passen op het RUP (werkelijke emissieklasse en/of gewichtsklasse vermelden) om te voorkomen dat ze meer tol betalen dan nodig is.

Verander uw betaalmiddel zonder uw OBU te ontkoppelen en te koppelen

Het is nu mogelijk om van betaalmiddel te veranderen op het RUP zonder voorafgaand uw OBU te hoeven ontkoppelen en dan weer te koppelen aan het specifieke voertuig.