NL
Menu

Nieuwe release, nieuwe functionaliteiten.

Afgelopen weekend, op 10 juli, werd er een software-update van het kilometerheffingssysteem van Satellic geïnstalleerd. Dankzij deze update beschikt u over interessante nieuwe functies. Op vraag van onze business partners, federaties en weggebruikers hebben we de volgende functies beschikbaar gemaakt:

Trajectvisualisatie

Satellic biedt zijn klanten gratis trajectvisualisatie aan. Om deze functie in de toekomst te kunnen gebruiken, moet de weggebruiker deze functie per voertuig activeren op het Road User Portal.

Trajectvisualisatie geeft u een beter inzicht in het traject dat uw vrachtwagens afleggen. U kunt zien welk traject een specifieke vrachtwagen heeft afgelegd op om het even welke dag. Het traject wordt weergegeven op een interactieve map.

Bovendien kunt u de ruwe locatiegegevens bekijken, downloaden en verwijderen. Via het KML-bestand kunt u de gegevens importeren in uw eigen geolocalisatietool.

De positie van het voertuig in België wordt om de 30 seconden geregistreerd en om de 5 minuten in bulk naar het systeem verstuurd door de OBU. De trajectinformatie wordt altijd weergegeven per 24 uur.

(Ont)koppelingsprocedure

Satellic heeft de (ont)koppelingsprocedure van een OBU van/aan een voertuig eenvoudiger gemaakt. U hoeft de OBU voortaan niet meer in te schakelen om die te (ont)koppelen. U kunt uw voertuig (ont)koppelen op het RUP of in een Servicepunt, zoals het u het best uitkomt.

Extra business partners van Satellic als gegarandeerde betaalmethode

Als u al klant bent bij een van deze business partners (Colsea / Dats 24 / Febetra / Gabriëls / Maes / Octa+ / Power Oil / TLV / ZPMD), dan kunt u voortaan deze Satellic business partner rechtstreeks als betaalmiddel kiezen. Deze functie zal in de tweede helft van deze maand ook beschikbaar zijn in de Servicepunten van Satellic. Wanneer u een nieuwe OBU bestelt, kunt u gewoon uw Satellic business partner selecteren in het menu.  U kunt het betaalmiddel dat gekoppeld is aan uw OBU altijd eenvoudig veranderen op het Road User Portal.

OBU-scherm

Satellic implementeert de herinneringsfunctie ‘Schakel OBU in’. Deze functie zal u er met een knipperende display en een continue pieptoon aan herinneren dat u uw OBU moet inschakelen door de knop AAN (V) in te drukken bij het begin van elke rit. De functie zal enkel zichtbaar zijn op OBU's die niet met een driedraadsaansluiting vast geïnstalleerd werden.

Snellere terugbetaling

Voortaan gebeurt de terugbetaling van de waarborg en het prepaid saldo automatisch. U zult dus sneller worden terugbetaald. We zullen voor uw gemak en voor een eenvoudigere boekhoudkundige follow-up ook de OBU-ID in de referentie van de terugbetaling vermelden. Opgelet: om een terugbetaling te kunnen ontvangen, dient u absoluut uw IBAN-bankrekeningnummer te vermelden op de RUP of in het servicepunt.