NL
Menu

Wat moet ik doen als ik niet akkoord ben met een boete?

Als u een boete die u hebt ontvangen wilt betwisten, moet u contact opnemen met de gewestelijke belastingdienst die deze heeft uitgegeven.

Deze gewestelijke belastingdiensten zijn de volgende: Brussel Fiscaliteit, de Vlaamse Belastingdienst of de Direction Générale opérationnelle de la fiscalité du Service Public de Wallonie. Hun contactgegevens vindt u in artikels 8 en 9 van het proces-verbaal (procès-verbal) dat u heeft ontvangen.

Wij raden u aan het Detailblad bij te voegen aan uw aanvraag om precies te identificeren wat je wilt betwisten. Het Detailblad kunt u op de Road User Portal (RUP) downloaden.

Het Detailblad ontvangt u automatisch, tenzij u ervoor opteerde om deze optie uit te zetten. Als uw deze optie opnieuw wilt activeren, kunt u het gemakkelijk doen op de Road User Portal: klik op “Mijn Account” rechts bovenaan en op “Beheer Account”. Klik dan op “BEWERK” en kruis het vakje “Gedetailleerd rit overzicht verstrekken” onder “Facturatie informatie”. Gelieve te noteren dat het niet mogelijk is om met terugwerkende kracht een Detailblad te ontvangen.

Was this information helpful?
Yes
No
Thank you for your feedback!
Anything else we can do to improve our website? Let us know in the contact form