NL
Menu

Satellic kondigt veranderingen aan in zijn Top Management Team

Satellic kondigt veranderingen aan in zijn Top Management Team

Satellic maakt vandaag bekend dat Bart De Sitter, momenteel Chief Technology Officer bij Satellic, de nieuwe, transversale, leidinggevende functie zal opnemen van Enterprise Architect binnen de onderneming, dit met ingang van 1 april 2021. Oliver Sachs van zijn kant neemt de functie van Chief Technology Officer over, eveneens met ingang van 1 april 2021.

Tijdens de ruim drie jaar in de functie van Chief Technology Officer bij Satellic heeft Bart De Sitter een echt totaalbeeld gekregen van alle activiteiten van de onderneming. Als dusdanig kwam hij tot het besluit dat hij met zijn knowhow, leidinggevende talenten, expertise en passie ideaal geplaatst zou zijn voor specifieke strategische operationele projecten binnen de onderneming. Daarom besliste hij zijn functie van CTO over te dragen om zich volledig te kunnen toeleggen op deze voor de onderneming levensbelangrijke projecten die de klant vooropstellen, in lijn met de filosofie van Satellic.

 

Bart De Sitter in een nieuwe strategische rol als Enterprise Architect

Als nieuwe Enterprise Architect zal Bart verantwoordelijk zijn voor de end-to-end processen en applicaties van het huidige Satellic-tolplatform en voor toekomstige projecten. Het zal zijn taak zijn om de onderneming voor te bereiden op toekomstige uitdagingen en daarbij te zorgen voor de doeltreffendheid, efficiëntie, wendbaarheid en continuïteit van complexe bedrijfsactiviteiten.

Tijdens een over de hele onderneming uitgezonden videoconferentie verklaarde Bart: “Graag wil ik Satellic danken mij de kans te hebben gegeven om hier als CTO te mogen werken met een zeer dynamisch en gedreven team. Tijdens mijn werkzaamheden als CTO kwam ik tot het inzicht dat creativiteit ook één van mijn passies is en vandaar dus de beslissing om naar deze nieuwe functie over te stappen.
De functie van CTO was voor mij een geweldige uitdaging en ik ben blij dat ik nu in mijn functie van Enterprise Architect opnieuw zal kunnen bijdragen tot de verdere uitbouw van de onderneming.”

 

Oliver Sachs aangesteld als CTO bij Satellic

In zijn huidige functie van Vice-President bij T-Systems International Portfolio Unit Road Charging heeft Oliver Sachs een lange weg afgelegd in de informatietechnologie en de dienstensector. Zijn sterke punten zijn IT-strategie, Management, Leiderschap, IT-verkopen en Supply management. Bovendien is hij zeker geen onbekende voor  wie enige kennis heeft van de tolsector in België en Europa. Niet alleen deed hij heel veel ervaring op binnen de T-Systems Group, hij rolde het Satellic-project ook uit van het prille begin totdat het systeem in 2016 operationeel werd. Het is dus een soort thuis komen voor de man, die Satellic zowat ziet als zijn baby. Wij zijn er zeker van dat Oliver de komende jaren een steentje zal bijdragen tot de verdere expansie en ontwikkeling van de onderneming.

In een videoboodschap aan het Satellic-personeel verklaarde Oliver dat hij echt blij is naar België terug te keren na zich daar vele jaren ingezet te hebben op wat nog maar het Satellic-project was, en dit keer het land ten volle te kunnen waarderen zonder van deadline naar deadline te spurten.

 

Een sterk Management Team om de onderneming naar een succesvolle toekomst te leiden

Met een Management Team bestaande uit ervaren professionals staat Satellic klaar voor de toekomstige uitdagingen in de sector en voor de snelle voltooiing van zijn klantgerichtheidsprogramma.

Tijdens een virtuele bijeenkomst verklaarden Elisabeth Verbrugge en Saverio Donati, respectievelijk CEO en CFO bij Satellic: “Wij danken Bart voor zijn enorme inzet tijdens onze jaren samen bij de onderneming en in het bijzonder in het Directiecomité, en wij zijn blij dat hij mits een nieuwe wending in zijn carrière beslist heeft om bij Satellic te blijven. En nu al kijken wij uit naar de komst in het Directiecomité van Oliver, die wij allebei zeer goed kennen.“

Thomas Pferr, voormalig CEO en CTO bij Satellic en momenteel Voorzitter van de Raad van Bestuur, beklemtoonde ook dat hij “Satellic altijd zag als één grote familie en dat hij blij is met de thuiskomst van een oud gezicht en een collega die volop gaat voor een nieuwe uitdaging binnen de onderneming. Ik wens Bart en Oliver het beste in alles wat zij ondernemen en veel succes in de toekomst”.