NL
Menu

Wat moet ik doen voor ik mijn reserve OBU’s gebruik?

Twee situaties zijn mogelijk. 
 
1) Uw reserve OBU is nooit aangeschakeld geweest (opslag en transport-modus): 
De OBU’s die u als reserve-eenheden behoudt, kunnen worden opgeslagen zonder dat u ze regelmatig moet opladen. Dit geldt alleen voor de OBU’s die nooit zijn aangeschakeld en dus nog steeds in "transport modus" verkeren. Ideaal dient de OBU te worden bewaard tussen de 15 en 25 graden Celsius wanneer in transport-modus, hetgeen een langere bewaartermijn verzekerd. 

2) Uw reserve OBU is reeds ten minste één keer aangeschakeld of gebruikt (normale modus): 
Zodra de OBU voor de eerste keer is aangeschakeld, verkeert hij in de "normale modus" en zal hij energie verbruiken, zelfs als hij daarna in slaapstand staat. Opdat Satellic de op de OBU geïnstalleerde software kan updaten, moet u regelmatig, en ten minste éénmaal per drie maanden, uw OBU activeren en hem gedurende ten minste drie uur ingeschakeld houden zodat de OBU tot minimaal 50% van zijn capaciteit is opgeladen. Let op dat, om de OBU's op te laden, ze aangeschakeld moeten blijven (LED permanent aan, het scherm toont info). Truc: Uw OBU kan worden opgeladen in een standaard huishoudelijk stopcontact met behulp van een 12 Volt adapter met een sigarettenaansteker aansluiting. Zorg er in dat geval voor dat u de OBU schudt wanneer hij in slaapstand gaat.

Bemerkingen: 
- Als de LEDs en het scherm uitgeschakeld zijn, druk op de "OK" -knop (✓) om de OBU weer aan te schakelen 
- Als een LED knippert, sluit u uw OBU aan op een stroombron (12 Volt). Na het loskoppelen van de OBU van de stroombron, zal de OBU aangeschakeld blijven gedurende een tijdje en daarna zal het display automatisch uitgeschakeld worden. 
 
Hou er rekening mee dat, tijdens het opladen, de OBU ook een update naar de nieuwste versie van de software zal uitvoeren. Wij adviseren u daarom om uw reserve OBU's regelmatig op te laden zodat u altijd met de nieuwste versie van de software

Was this information helpful?
Yes
No
Thank you for your feedback!
Anything else we can do to improve our website? Let us know in the contact form