NL
Menu

Waarom verandert het tolbedrag op de scherm van mijn OBU-display zodra ik mijn privéterrein verlaat?

Een voorbeeld: ’s Ochtends bij het starten van het voertuig staat de OBU op 0 km gereden en € 0 tol te betalen, maar na 10 meter staat er plots op het scherm van de OBU: 3 km (gereden) voor een bepaald bedrag.

Het is eigenlijk het resterende gedeelte van de tol die tijdens uw vorige rit berekend werd, maar die niet door de OBU naar het Satellic systeem werd gestuurd en dus nog openstaand was. De OBU was niet in staat om die tol op dat moment naar het Satellic systeem te sturen omdat de OBU te snel in slaapmodus is gegaan, omdat er geen GSM bereik was of omdat de OBU nog aan het bepalen was op welke weg het voertuig aan het rijden was door de GSM locatie met zijn interne kaart te koppelen. De OBU merkt de openstaande tol de volgende keer dat dit voertuig rijdt en stuurt het naar het Satellic systeem zo spoedig mogelijk.

Op de facturatiedocumenten ziet u steeds de correcte gegevens verschijnen. Deze tol werd geregistreerd op de correcte datum, maar is niet verwerkt tot op een latere datum.

Was this information helpful?
Yes
No
Thank you for your feedback!
Anything else we can do to improve our website? Let us know in the contact form