Voertuigcategorie N1 met carrosseriecode BC vanaf 1 januari 2018 onderworpen aan de kilometerheffing in België

De drie Belgische gewesten hebben onlangs besloten om de voertuigcategorie N1 met carrosseriecode BC - opleggertrekkende voertuigen van 3,5 ton of minder - te onderwerpen aan de betaling van de kilometerheffing in België vanaf 1 januari 2018.

Dit betekent dat deze voertuigen vanaf 1 januari 2018 ten allen tijde en op alle wegen moeten beschikken over een werkende On Board Unit (OBU) om te voldoen aan de Belgische kilometerheffingregelgeving.

U kunt deze OBU verkrijgen bij Satellic: online via de Road User Portal (RUP), of door te stoppen bij één van de meer dan 120 Satellic servicepunten in België. Als u dringend een OBU nodig hebt, raden we u aan om naar een servicepunt te gaan.

Belangrijk: wij bevelen u aan de OBU niet aan te schakelen op de openbare weg in België vóór 1 januari 2018, indien u de OBU vast laat inbouwen dan dient u hem te "ontkoppelen" in het Road User Portal (RUP) tot 1/1/18.

Lees onze FAQ voor meer informatie over de procedure en de documenten die u nodig hebt. De officiële communicatie is te vinden op de Viapass-website en in deze Viapass-video.