Satellic blijft zich volledig inzetten voor haar missie, haar medewerkers en haar gemeenschap

Net als veel andere bedrijven in België en over de hele wereld heeft Satellic momenteel te maken met de gevolgen van de snelle uitbreiding van het Coronavirus.

Bewust dat haar economische en sociale verantwoordelijkheid van het grootste belang is, heeft het bedrijf verschillende maatregelen genomen om de veiligheid van haar werknemers en leveranciers te waarborgen en om deel te nemen aan de gemeenschappelijke burgerinspanning om de besmetting onder de Belgische bevolking te stoppen.

Hiermee zorgt Satellic ook voor de maximale operationele continuïteit en het toekomstige volledige herstel van haar dienstverlening.

Genomen maatregelen

  • We volgen de richtlijnen van het Coronavirus crisiscentrum op de voet door telewerken te promoten en flexibiliteit te bieden aan de medewerkers.

  • We scheiden mensen met gemeenschappelijke sleutelvaardigheden en verantwoordelijkheden om de risico's te verkleinen.

  • Face-to-face gesprekken en vergaderingen zijn nu volledig gedigitaliseerd.

  • Op basis van de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie werd er besloten tijdelijk te stoppen met het accepteren van contante betalingen bij de servicepunten om het risico op besmetting door cashgeld te verminderen.

  • Al onze leveranciers werden gevraagd om op dezelfde manier te handelen.

Desalniettemin, ondanks alle mitigerende maatregelen die we kunnen nemen, bestaat het nul-risico niet en voor sommige van onze diensten zijn we ook afhankelijk van de politieke beslissingen die in het buitenland worden genomen, zoals het sluiten van sommige grenzen waardoor we OBU’s niet kunnen afleveren in hetzelfde tijdsbestek als gewoonlijk.

Onze excuses voor het ongemak en bedankt voor uw begrip.