Wat gebeurt er als het kenteken van mijn voertuig, het land, het gewicht of de EURO-emissieklasse worden geweigerd en wat kan ik doen?

Wanneer u het voertuig registreert, is het belangrijk dat u de juiste waarden en juiste documenten uploadt op het RUP of in een Service punt. Satellic valideert deze waarden op basis van de documenten die u uploadt.

 • Kentekennummer en land van het voertuig
  Als de documenten die u hebt geüpload zijn geweigerd omdat de landcode of het kenteken op de boorddocumenten niet overeenkomen met die die u hebt geregistreerd, geeft de OBU een rood licht en u ziet "OBU geblokkeerd - ongeldige registratie" op het scherm van uw OBU. U ontvangt ook van ons een bericht met de mededeling dat u een onjuist land- of kentekennumer hebt geregistreerd.

  U moet de Klantendienst onmiddellijk bellen of de onderstaande procedure volgen: verwijder de verouderde of verkeerde kentekennummers door u aan te melden bij uw account op de Road User Portal, te klikken op "Mijn Voertuigen & OBUs" en vervolgens op het kentekennumer dat u wilt verwijderen en tenslotte op de knop "Verwijdering voertuig". Raadpleeg onze handleiding “Wijzigen of verwijderen van voertuiggegevens” voor meer informatie.

  Houd er rekening mee dat wanneer u een voertuig "verwijdert", u de gegevens voor dat voertuig niet meer zult zien in de voertuiglijst op de Road User Portal, en dat u deze later ook niet meer zult kunnen gebruiken. U zult echter nog steeds de facturatiedocument betreffende dit kentekennummer zien onder "Mijn Facturen".
 • Gewicht en EURO-emissieklasse van het voertuig
  Meestal worden het gewicht en de EURO-emissieklasse van een voertuig geweigerd omdat de verstrekte documenten niet de ingevoerde gegevens rechtvaardigen. We herinneren u eraan dat de waarde die moet worden geregistreerd voor het gewicht is de Maximale Toegelaten Massa van de Sleep (MTMS). Als de EURO-emissieklasse of het verstrekte voertuiggewicht niet kan worden geverifieerd, worden deze waarden respectievelijk op het hoogste tarief gezet, zoals de Kilometerheffingsdecreten vereisen. Dit betekent dat de EURO-emissieklasse van het voertuig zal worden veranderd naar de meest betalende emissieklasse (EURO 0) en dat de gewichtsklasse zal worden gewijzigd in de hoogste gewichtsklasse. Het gevolg is dat, totdat u leesbare en correcte boorddocumenten levert, u meer gefactureerd wordt dan u normaal gezien moet zijn. Neem in dat geval contact op met onze Klantendienst.

  Voor meer informatie over de documenten die door Satellic zijn geaccepteerd als bewijs van ingevoerde gegevens, ga naar de hangleidingen “Boorddocumenten” en selecteer het land waarin uw voertuig is geregistreerd.
Was deze informatie nuttig?
Yes
No
Bedankt voor uw feedback!
Kunnen wij iets anders doen om onze website te verbeteren? Laat het ons weten via het contactformulier!