Kan ik de btw recuperen op de Sofico (vloot)factuur (Wallonië)?

Belgische bedrijven kunnen de btw in hun Belgische btw-aangifte recupereren. Buitenlandse bedrijven kunnen de Belgische btw recupereren via de Europese btw-teruggaafprocedure. Gelieve te noteren dat de tol 100 % fiscaal aftrekbaar is en dat de Belgische btw-teruggave voor 2018 door niet-Belgische ondernemingen tot 30/09/2019 kan worden gevorderd. Voor meer informatie, neem contact op met uw boekhouder.

  • Als u de tol via een post-paid betaalwijze betaalt met tankkaart, via een Business Partner of via domiciliëring, hoeft u alleen maar de vlootfacturen (het Sofico document met de naam "FACTURE") bij de btw-authoriteiten in te dienen. De bijlagen (het document met de naam "Annexe") moet u niet indienen. Toch moet u de bijlagen ter beschikking van de Belastingsdienst houden in het geval van een belastingscontrole in de toekomst. Hou er rekening mee dat elke Sofico vlootfactuur (vlootfactuur van het Waalse Gewest), die u nodig zou hebben om een ​​btw-teruggave te krijgen, beschikbaar is op de Road User Portal (RUP). Om toegang tot deze facturen te krijgen, gelieve op de RUP in te loggenKlik dan op "Mijn Facturen", kies de gewenste "factuur datum" en klik op "Zien>>" (op dezelfde lijn naar rechts). Klik op de betaalwijze waarvoor u de vlootfacturen wilt zien. Onder de kolom "Type" ziet u "Vlootfactuur". Op dezelfde lijn, klik op "Frans" (onder de 'Downloaden' kolom om uw vlootfactuur te kunnen downloaden. De vlootfactuur van Wallonië (Sofico vlootfactuur) is alleen in het Frans beschikbaar.
  • Als u de tol via een post-paid betaalwijze met kredietkaart.
    Hou er rekening mee dat elke Sofico factuur (factuur van het Waalse Gewest), die u nodig zou hebben om een ​​btw-teruggave te krijgen, beschikbaar is op de Road User Portal (RUP). Om toegang tot deze facturen te krijgen, gelieve op de RUP in te loggen. Klik dan op "Mijn Facturen", kies de gewenste "factuur datum" en klik op "Zien>>" (op dezelfde lijn naar rechts). Klik, onder de kolom "Nummerplaat", op de nummerplaat waarin u geïnteresseerd bent en u zal dan in staat zijn om de factuur voor de vergoeding van het Waalse Gewest (Sofico factuur), evenals de afschriften voor de heffing van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en van het Vlaamse Gewest, te downloaden. Belangrijk: De factuur van Wallonië (Sofico factuur) is alleen in het Frans beschikbaar.
Was deze informatie nuttig?
Yes
No
Bedankt voor uw feedback!
Kunnen wij iets anders doen om onze website te verbeteren? Laat het ons weten via het contactformulier!