alert attention business-partner calculator cc check close contact conversion-tool couple download envelope file information leaf map-location min money obu pc people person phone picture plus press questionmark satellic satellite search servicepoint truck www

Zodra u uw account hebt aangemaakt op de Road User Portal, kunt u uw voertuigen beginnen registreren.

Belangrijk indien u nog een fast track account heeft: Een fast-track account is een tijdelijk basis account en is enkel 15 dagen geldig! U dient dan ook na deze periode uw account up te graden naar een gratis volledige account om bvb de officiële facturen te kunnen ontvangen en de 21% BTW te kunnen recupereren op de Waalse facturen (Sofico facturen).

Om uw voertuig te registreren, moet u de volgende informatie voorzien:

  • land van herkomst van het voertuig
  • nummerplaat,
  • maximum toegelaten gewicht van uw voertuig en
  • emissieklasse.

Bent u niet zeker welk gewicht u moet registreren, klik hier.

Indien u de emissieklasse van uw voertuig niet kan aantonen, verwijzen wij u vriendelijk door naar de website van Viapass. Op deze website vindt u een tabel die u zal ondersteunen tijdens het registratieproces.

Om de voertuigregistratie te vervolledigen, moet u een kopie van alle relevante boorddocumenten uploaden. Het is belangrijk dat de voertuiggegevens geregistreerd op de Road User Portal overeenkomen met de gegevens op de boorddocumenten. Dit verzekert dat u het correcte tolbedrag zult betalen en dus boetes vermijdt.