alert attention business-partner calculator cc check close contact conversion-tool couple download envelope file information leaf map-location min money obu pc people person phone picture plus press questionmark satellic satellite search servicepoint truck www

Satellic werd in juli 2014 door de drie Belgische regionale overheden aangeduid om in hun naam tol te heffen op vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton. Dit betekent dat Satellic zich heeft geëngageerd om een volledig kilometerheffingssysteem te installeren, financeren, onderhouden en te bedienen en dit in minder dan 2 jaar tijd. Op 1 oktober 2015 begon Satellic met de distributie van de On Board Unit (OBU) en werden de technische werkzaamheden opgestart. Op 1 april 2016 werden het systeem gecommercialiseerd.

Vandaag heeft Satellic meer dan 600.000 voertuigen geregistreerd voor de tolheffing van vrachtwagens in België. Elke dag maken tussen de 130.000 en 140.000 aan tolheffing onderworpen vrachtwagens gebruik van het Belgische wegennet.

Satellic is een Belgisch bedrijf gevestigd in Diegem. Het werd opgezet door T-Systems en Strabag, twee bedrijven met een indrukwekkende ervaring in tolheffingssystemen. Het werkt onder het toezicht van Viapass.

Ons managementcomité

Hieronder vindt u de leden van het managementcomité van Satellic en hun functies.

Thomas Pferr
CEO a& CTO ad interim


Thomas Pferr werd aangesteld als Chief Executive Officer van Satellic NV op 16 september 2016. Voordien was hij Chief Technical Officer van Satellic NV sinds hij de firma vervoegde op 1 januari 2015. Thomas Pferr zal de beide functies van CEO en CTO combineren tot de benoeming van een nieuwe CTO.

Hij begon zijn loopbaan in 1988 als systeemspecialist bij het datacenter van Daimler. Van 1990 tot 2000 was hij verantwoordelijk voor de Project Management & Consulting divisie bij debis Systemhaus Frankfurt. Daar leidde hij verschillende belangrijke outsourcingprojecten. In oktober 2002 werd hij Executive Vice President van T-Systems International GmbH en was hij verantwoordelijk voor de bedrijfseenheid Tolheffing. Thomas Pferr heeft een stevige reputatie als technicus en ingenieur, evenals een brede ervaring met het Duitse tolsysteem voor vrachtwagens. Sinds 2006 is hij als hoofd van de afdeling “Satellic Telematic Services” bevoegd voor de nationale en internationale tolheffingsactiviteit van T-Systems. Deze afdeling levert haar diensten aan publieke klanten zoals de EU en de defensie-, onderwijs- en onderzoekssector. Hij is ook lid van het Overheidssector & Gezondheidszorg Comité van T-Systems International en Managing Director van TeleOp GmbH.

Thomas Pferr studeerde aan de Technische Universiteit in Darmstadt en behaalde een master of Science in ingenieurswetenschappen – ICT.

Kamil Potrzuski
CFO

Kamil Potrzuski werd aangesteld als Chief Financial Officer van Satellic NV in juli 2014.

Hij startte zijn loopbaan bij KPMG bij de afdelingen risicoadvies en audit. Vervolgens ging hij aan de slag als projectmanager bij de afdeling Concessies en Publiek-Private Partnerships van STRABAG.

Hij leidde met succes bouwprojecten in Centraal- en Oost-Europa, en specialiseerde zich in elektronische tolheffingsprojecten in Europa. Kamil Potrzuski speelde een leidende rol bij het tolheffingssysteem voor de drie Belgische gewesten, van bij het prille begin van de openbare aanbesteding en de pre-ontwikkelingsfase tot de finale onderhandelingen en de contractondertekening.

Kamil Potrzuski behaalde een Master in Science in Wenen en studeerde aan CASS Business School in Londen en publiceerde zijn thesis over publiek-private samenwerkingen.

Over Viapass

Viapass is een officiële, interregionale en openbare representatieorganisatie die een regulerende en superviserende rol heeft. Het is verantwoordelijk voor het introduceren van de kilometerheffing voor vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton in België. Viapass werkt in naam van de drie regionale overheden om ervoor te zorgen dat aan alle implementatieorders wordt voldaan terwijl het systeem gebouwd wordt.

Tijdens de operationele fase, met name de effectieve introductie van de kilometerheffing, zal het:

  • de goede werking van het systeem monitoren, zowel voor bouwers als gebruikers.
  • verzekeren dat geld- en datastromen correct verwerkt worden.
  • als regulator optreden tussen de verschillende potentiële toekomstige dienstverleners.
  • verantwoordelijk zijn voor gemeenschappelijke boodschappen van de regering over de kilometerheffing.

Contacteer Viapass per e-mail of bezoek de Viapass website voor meer informatie.

blad

Onze verklaring rond milieubescherming


Satellic hanteert een milieumanagementsysteem conform de internationale standaard ISO 14001. Het systeem zorgt ervoor dat de installatie en uitbating van het tolheffingssysteem voor vrachtwagens een maximale positieve impact op het milieu hebben.

In alle bedrijfsprocessen die op enige wijze het milieu kunnen beïnvloeden, heeft Satellic een eenduidige environmental best practices code ingebouwd, bijvoorbeeld voor de aankoop van producten en diensten. De belangrijkste milieudoelstellingen zijn:

  • Milieubewust denken en handelen bij Satellic promoten.
  • Het gebruik van grondstoffen terugdringen.
  • Afval beperken.